Kedves gyógyulni és pihenni vágyó vendégeink!    

Zalakaros Magyarország Dél-nyugati részén a Balatontól légvonalban 20 km-re, a legközelebbi várostól, Nagykanizsától 18 km-re helyezkedik el.

A közel 800 éves  települést valójában a 35 éve feltárt termálvíz tette nemzetközileg  ismertté.  A szénhidrogén kutatófúrás során lelt 96C-os termálvíz nátriumkloridos és hidrogénkarbonátos hévíz, amely a jodid és bromidion tartalma miatt a jódos-brómos, szulfid-ion tartalma miatt a kénes gyógyvizek csoportjába sorolható.

Az elismert gyógyvíz legjobb hatása a krónikus nőgyógyászati és fogágy megbetegedések gyógyításában, az idült gyulladásos izületi betegségek esetében, az ortopédia, idegsebészeti és sebészeti mozgásszervi károsultak utókezelésében igazolódott.

A fedettfürdő egész évi nyitvatartása mellett a termálstrand szezonálisan üzemel, ahol a medencék nagy kiterjedésű szépen gondozott park övezi.

Ki-ki igénye és célja szerint választhat a csaknem 4000 m2 vízfelületű medencék közül.

A gyógyulni vágyók a 32-36 C-os gyógy- és termálvizes ülőmedencéket, a pihenni regenerálódni óhajtók a termál medencéket, míg a sportolni és aktívan fürdőzni vágyók a feszített vízfelületű sportmedencét és az 1999. márciusában Magyarországon elsőként megnyitott fedett élményfürdőt választhatják. Az élményfürdő 10 db. különböző vízi attrakcióval, a kellemes hangulatot árasztó miliőjével igazi vízi kalandot nyújt.

Az igényesen kialakított gyógycentrumban a gyógyvizes ülőfürdő a CO2 befúvással pezsgőfürdő, termálmedence és jacuzzi medence áll vendégeink rendelkezésére. Vízgyógyászati kezelések: vízalatti sugármasszázs, súlyfürdő, szénsavfürdő.

Masszázslehetőségek: száraz kézi gyógymasszázs, és gépi masszázs. Elektroterápiás kezelések: szelektív ingeráram kezelés, 4 rekeszes hydrogalván fürdő teljes testgalván és száraz CO2 fürdő. A komplex 1-2-3 hetes fürdőkúrák kedvezően segítik a kimerültséggel, az idegi fáradsággal, mozgásszervi problémával küszködő gyógyulását.

Gránit Gyógyfürdő Rt.
H-8749 Zalakaros, Termál u. 4.
Tel.: (0036)93/340-420
Fax: (0036)93/340-318

E-mail: thermalfurdo-zkaros@axelero.hu


Az év minden napján (december 25-e kivételével) folyamatosan üzemelő fürdőépületben találhatók a különböző vízhőmérsékletű gyógyvizes ülőmedencék, valamint az épület által határolt, de felülről nyitott termálvizes medence. Az önálló egységként, saját pihenőhellyel üzemelő szaunablokk 2 db szaunafülkével, 1 db gőzkabinnal, saját hidegvizes merülőmedencével, esztétikus zuhanyblokkal, italautomatával. Az épületben találhatók nemenkénti öltözők (fogasos és szekrényes), valamint a minden igényt kielégítő gyógyászati részleg. Az öltözők szintjén üzemel a vízgyógyászati rész, a tangentorokkal (víz alatti vízsugármasszázs), a galvánkezelésekkel, a súlyfürdővel, valamint a szoláriummal. A tetőtéri gyógyászatban történik a masszázs, a gyógytorna, az elektroterápia, a fangó, és a gyógypakolások kiszolgálása. Itt található a pedikűr és a talpmasszázs is.
Az épületben találhatók a következő vendéglátó-egységek: étterem, büfék, presszó.
A fedettfürdő főbejáratán keresztül érkező vendég a pénztárakhoz jut, ahol a megfelelő árjegyzék szerinti jegyek megvásárolhatók, illetve az Országos Egészségbiztosító Pénztár által támogatott jegyek kerülnek kiszolgálásra. Mellette található a reumatológus szakorvosi rendelő a megfelelő ülőbútorokkal berendezett váró-előtérrel, valamint a fodrászat és kozmetika.

home | Zalakaros | fürdő| városnézés | info | térkkép | közlekedés | szabadidő | Kis-Balaton | hotel | privát | panzió | borozó | szolgáltatás | csatlakozás